Butiken

Hur möts vi i höst? Är hybridmöten här för att stanna?

Hur möts vi i höst? Är hybridmöten här för att stanna? När Folkhälsomyndigheten i mitten av mars 2020 rekommenderade att alla som kunde skulle arbeta hemifrån så ändrades vårt sätt att agera med varandra över en natt. På bara 10 några dagar utvecklades tekniken som den var förutspådd att göra på 10 år.


Vi fick skapa våra egna kontor hemma. Köksbordet, barnrummet och skrubben under trappan utrustades med extra skärmar, kameror för videomöten och hörlurar för att stänga ljudet från familjen ute, vid alla Teams- och Zoom-möten som har hållits.

Nu har vi tagit oss igenom 1,5 år av pandemins stränga förhållningsregler och vi ser äntligen att restriktionerna börjar att lätta! Kanske vågar vi se fram emot en mer normal höst? Kommer det då att innebära att alla går tillbaka till sina arbetsplatser igen? En undersökning som det internationella revisions- och rådgivningsföretag KPMG gjorde i december 2020*, visar att 43% av företagets ledare tror att hälften av de anställda till största delen kommer att jobba hemifrån framöver.

Hur ska vi då förhålla oss till den nya arbetsordningen? Vilka krav ställer det till exempel på tekniken dessa nya hybridmöten där några deltagare kopplar upp sig hemifrån och andra befinner sig i kontorets konferensrum? Hur kan vi lösa att det blir störningsfria möten även när familjelivet pågår utanför dörren för vissa av oss och de i konferensrummet fortsatt vill hålla ett visst avstånd till varandra?

Våra partners Poly och Barco har tillsammans tagit fram en lösning för det nya sättet att arbeta. Poly Studio presenterar en premium USB-videobar med kamera, mikrofon och högtalare som sömlöst kan kopplas ihop med Barcos helt trådlösa CX-serie. Du delar med endast ett knapptryck din presentation, och med ytterligare ett tryck kopplar du upp din PC mot Poly Studio och videomötet är igång. Poly erbjuder teknik som blockerar distraherande ljud i eller utanför rummet, från att tas upp av mikrofonen. Alla mötesdeltagare kan därmed uppfatta vad som sägs, oavsett vem i mötet som pratar. Kameran styrs också automatiskt med speaker tracking så att den som talar syns tydligt i bild och mötet känns mer personligt.

Den mänskliga interaktionen är viktig! Låt oss använda den moderna tekniken som finns för att skapa möten där alla kan ges utrymme att höras och synas. Möten där vi kan vara personliga, uppleva närhet och interagera med varandra även om vi alla inte ses i samma rum. Vi tror på att rätt teknik kan ge oss fler givande möten med rätt fokus och fina framgångar!  

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.