Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences
Butiken

AV över IP - Vad du behöver veta

Pro AV är mitt uppe i sin största revolution sedan övergången från analog till digital, och om du inte är ny i branschen har du hört talas om AV över IP eller konvergensen av AV-system och Internetprotokoll sedan många år tillbaka.

Pro AV är mitt uppe i sin största revolution sedan övergången från analog till digital, och om du inte är ny i branschen har du hört talas om AV över IP eller konvergensen av AV-system och Internetprotokoll sedan många år tillbaka. Även om det verkligen inte är den enda spjutspetstekniken i branschen, är AV over IP en av de hetaste trenderna just nu. Förvandlingen från AV över IP är långt ifrån över, men precis som övergången från analog till digital är det nästan säkert oundviklig.

Varför AV över IP?

AV over IP använder standardutrustning för datornätverk för att överföra och utbyta audiovisuella signaler. AV över IP erbjuder ett antal fördelar jämfört med hur AV-signaldistribution normalt hanteras, så det är en bra idé att överväga att använda IT-innovationer för AV-applikationer.

I åratal har ljud- och videokällor levererats till rum, byggnader och campus genom traditionella och dedikerade audiovisuella infrastrukturer. Till exempel skickas signalen från en källa, som en konferenskamera, via HDMI till en sändare, sedan till en matrisväxlare och matas ut genom en mottagare och till en plattskärm. Fungerar utmärkt för små system.

Men AV växer snabbt. Medan tidigare bara ett fåtal rum i en byggnad var utrustade med video, strävar företag nu efter att utöka lösningarna till så många utrymmen som möjligt, och med ökningen av distansarbete som skapar ytterligare efterfrågan på konferenssystem, accelererar denna trend bara.

Även om traditionella matris-switchar fungerar mycket bra är de under press. Med ett fast antal in- och utgångar måste du köpa en större och dyrare switch för att lägga till fler ändpunkter till ett system. De är också begränsade av avstånd. Med traditionell infrastruktur kan det vara oöverkomligt att förlänga signaler över långa kabeldragningar mellan boxarna.

Genom att ersätta sändaren, matrisswitchen och mottagaren med en kodare, nätverksswitch och avkodare kan signaler skickas över Ethernet, vilket möjliggör mycket längre fjärröverföring och flexibilitet för systemexpansion. Om du får slut på portar på din nätverksswitch kan du koppla in en annan för att förstärka systemet.

En annan fördel med AV över IP är hantering. Statusen för enheter som är anslutna till ett IP-nätverk kan enkelt övervakas från en central plattform, och vissa plattformar tillåter till och med att enheter konfigureras och uppdateras på distans.

Vi på AV-Online har stor erfarenhet och kompetens kring AV över IP och samarbetar med några av de största tillverkarna på marknaden, såsom Crestron, QSC och Atlona.

Kontakta oss gärna för mer information.

 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.