AV-Online Telefonnummer

033-720 67 00

0item(s)

Varukorgen är tom

Product was successfully added to your shopping cart.

Information om skatt på kemikalier i viss elektronik

Bakgrund

Den 1 juli 2017 infördes en kemikalieskatt i Sverige som innebär att vissa elektronikvaror som innehåller flamskyddsmedel påfördes en punktskatt. Syftet är att minska förekomst, spridning och exponering av flamskyddsmedel. Detta innebär att produkter innehållande dessa kemikalier kostar mer från och med 1 juli 2017. Alla kunder som köper produkter i Sverige kommer att betala skatt. Om man som företag beställer varor från en utländsk återförsäljare är man själv skyldig att rapportera och betala skatten.

Vilka produkter omfattas?

Produkterna som omfattas av skatten är vissa vit- och elektronikvaror som identifieras med hjälp av tulltaxans indelning av KN-nummer. Exempel på beskattningsbara varor är datorer, telefoner, skärmar och projektorer.

Hur beräknas skatten?

Punktskatten baseras på enskild produkts nettovikt inkl. originaltillbehör, vilket betyder att även nätkabel och strömadapter räknas med i en produkts totala nettovikt. Punktskatten på de produktgrupper som AV-Online säljer beräknas med 120kr/kg ex. moms, med ett maxbelopp per produkt på 320kr ex moms. Procentuella avdrag på en produkts punktskatt kan förekomma beroende på dess sammansättning av olika kemikaliska substanser.

 

Läs mer om kemikalieskatten på skatteverket.se